Tips och exempel på personligt brev | Danky.se

Behöver du skriva ett personligt brev till för ett jobb? Ibland kan det kännas onödigt eftersom du redan ger ett CV med mycket information. Ett personligt brev tjänar ett viktigt syfte nämligen att beskriver dig själv mer personligt.

Ditt personliga brev är för så att du kan visa din passion för positionen du söker och vissa relevanta kvalifikationer.

Många arbetsgivare kräver ett personligt brev som en del av arbetsansökan.

 

Men även om en arbetsgivare inte uttryckligen begär ett personligt brev bör du skicka ett. Ett starkt personligt brev kan göra att din ansökan sticker ut ur mängden.

Läs nedan för ett exempel på ett personligt brev, plus nyttiga tips för att skriva ett personligt brev. Använd exemplet som en guide när du skriver ditt brev, kom ihåg att skräddarsy all information till dina egna erfarenheter och den specifika positionen du söker till.

Tips för personliga brev
Skicka iväg ett! Även när en arbetsgivare inte direkt begär ett så bör du skicka ett personligt brev. Den enda gången du inte vill skicka ett brev är när arbetsuppgifterna uttryckligen säger att du inte ska skicka ett. Var noga med att följa alla anvisningar för att söka jobbet.

Anpassa ditt personliga brev. Det kan tyckas vara tråkigt men det är viktigt att anpassa ditt personliga brev för position du söker.

Markera relevanta kvalifikationer. Berätta  i ditt personliga brev minst två egenskaper eller kvalifikationer du har som matchar arbetsbeskrivningen.

Förklara någonting. Du kan använda ditt personliga brev för att gå in i detalj om något som ditt CV inte kunde förklara. Ett personligt brev är till exempel ett bra ställe att berätta om varför du bytte karriär eller arbetsplats.

 

Redigera, redigera, redigera. Var noga med attläsa igenom varje personliga brev innan du skickar iväg det, letar efter grammatik och stavfel. Överväg att fråga en vän eller familjemedlem, eller till och med en karriärrådgivare, att läsa igenom ditt personliga  brev.

Exempel på personligt brev

123 stockholmsvägen, nr 5
Stockholm, 12233
15 maj 20xx

Frida Smith
Direktör, Kundtjänst
Hi-Tek Industries
439 Business Park Rd.
Silicon City, KY, 35978

Kära Frida Smithers:

Ansökan om anställning som kundtjänstmedarbetare som annonserades i förra lördagen på arbetsförmedlingen.

Baserat på kraven i annonsen tror jag att jag har en unik blandning av erfarenhet och kompetens som definitivt kan hjälpa ert företag. Erfarenhet, kompetens och förmågor som jag kan erbjuda ditt företag inkluderar:
Åtta års erfarenhet inom kundservicen, fem som handledare
Över genomsnittlig kommunikation och lösningsförmåga
Möjlighet att effektivt se över personal och hantera en budget
Möjlighet att kommunicera med personal och motivera dem, för att öka produktiviteten
Utmärkt grepp om företagets riktlinjer
Utföra jobbet effektivt i en dynamisk miljö med flera uppdrag samtidigt.
Det bifogade CV ger mer information om ovanstående, liksom andra erfarenheter, färdigheter och förmågor som jag besitter.

När jag läste din annons kände jag mig omedelbart träffad av er vision och jag visste genast att ni är det slags  företag som jag verkligen skulle vilja arbeta med.

Jag kommer att ringa ditt kontor tidigt nästa vecka för att se när vi kan träffas för att diskutera mina kvalifikationer och hur jag kan hjälpa ert företag att förbättra sina kundservicenivåer.

Vänliga hälsningar,

 

Ditt namn