Widget area "ample_left_sidebar" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
sidebar-1
sidebar-2
sidebar-3
sidebar-4
sidebar-5
widgets_for_shortcodes

Widget area "ample_left_sidebar" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
sidebar-1
sidebar-2
sidebar-3
sidebar-4
sidebar-5
widgets_for_shortcodes

Oavsett branschen, frågas det det alltid samma frågar oftast på jobbintervjer.
Vi kommer hoppa över de uppenbara intervjufrågorna, till exempel “Varför vill du ha det här jobbet?” Eller “Vad vet du om vårt företag?” till de frågorna bör komma förberedd med kortfattade, beskrivande svar som inte överdriver.

 

När du förbereder vill vi att du ska flytta ditt perspektiv: du kommer att förbereda svar för vissa kategorier snarare än till faktiska frågor.

Eftersom sekvensen, formuleringen och innehållet varierar från intervju till intervju, bör du fokusera på allmänna ämnen. Om du gör det ser du till att du är redo för vad som än kommer.

 

Här är de 10 vanligaste frågorna:

1. Berätta om dig själv.
Vid första ögonkastet kan den här frågan verka vara lätt att svara(och det kan den vara).

Att förbereda sig för denna fråga börjar med att tänka på 3-5 starka och relevanta adjektiv som beskriver dig och dina värderingar. Nämn hobbies eller intressen när du berättar om dig själv men hålla det relaterade till jobbet.

2. Beskriv en utmaning eller konflikt du har mött och hur du hanterade det.
Din potentiella arbetsgivare behöver veta hur du reagerar under press och hur du löser problem.

De flesta har en berättelse på hur de löste ett problem på en arbetsplats. Du kan nämna en av dessa upplevelser om du tycker att det är lämpligt och det kan slutligen göra dina möjligheter att få jobbet större. Men du kan också använda ett exempel som inte hände på kontoret för att skilja dig från mängden. Den viktiga delen är hur du beskriver lösningen på problemet.

Välj en händelse där du var frustrerad men övervunnit den emotionella oron eller en där du var tvungen att offra något som inte äventyrar kvaliteten på produktionen. Din intervjuare ställer denna fråga för att klura ut om du klarar av stress och är villig att kompromissa när det behövs.

3. Vad är din största personliga prestation?
Välj en eller två max. Du vill inte låta som du skryter, även om du har uppnått mycket. Om du nämner färre än mer kommer de sakerna du nämt låta bättre än om du rablar upp en lång lista.

Exemplet du väljer bör vara något som inte är vanligt, vilket innebär att du inte nämner gymnasie utbildning. Välj något som skiljer dig från mängden, till exempel att organisera ett välgörenhets evenmang Du kan alltid strecha lite på sanningen men Bara överdriv inte.

4. Vad är din största styrka / svaghet?
Många av oss brukar inte tycka om den här frågan, men vi tror faktiskt att det är en av de roligare frågorna du kan få. Det är en möjlighet att visa hur bra du verkligen känner dig själv, vilket är mer kritiskt för arbetsgivare än många sökande inser.

Folk fastnar oftast för att hitta ett sätt att få snurr på en svaghet så att det blir en positiv egenskap för det är visserligen inte din uppgift att berätta för en potentiell arbetsgivare att du har dåliga egenskaper. Låt oss säga att du har en tendens att bli distraherad. Det kan du berätta för din intervjuare, men förtydliga de åtgärder du har vidtagit för att ha löst problemet.

 

 

5. Varför vill du ha en förändring i din nuvarande karriär?

Du behöver mer än bara, “Det passade inte.” Varför passade det inte? Du kan börja med att förklara de delar du gillade med ditt sista jobb (ingen vill höra att du hatade ditt senaste jobb) och sedan förklara vad du inte gillade. Brist på karriärutveckling? Önskan om mer ansvar eller utmanande projekt?

Du ville ha något bättre, och det är därför du intervjuar nu.

6. Var ser du dig själv om X antal år?

Prata om din passion för det faktiska arbetet du ska göra: Som produktchef skulle jag kunna uppfylla min dröm om att genomföra en affärsstrategi från konceptualisering till marknad.

Du kan också prata om dina egna mål: om att äga ett hus, starta en diversifierad investeringsportfölj, stödja din familj, hantera / starta eget företag. Du kan berätta hur detta jobb skulle låta dig bättre nå dessa personliga mål. Använd bara diskretion när du diskuterar det nya jobbet som ett potentiellt medel till ett slut. Ingen vill anställa någon som tar ett jobb för att sluta . Tala om personliga mål förutom att lyckas med något som du passionerat i branschen.

7. Varför är du intresserad av vår bransch?
Återigen kommer din förberedelse och forskning att vara till nytta här. Om du har en historia om vad som först gav din nyfikenhet om denna branschen är det utmärkt.

Välj ett ögonblick när du kände dig särskilt kopplad till det arbete som pågick i ditt fält (positivt eller negativt) och förklara dessa känslor. Om möjligt, hänvisa till något som bara bröt i nyheten som har att göra med din bransch.

8. Hur utvärderar du framgång?
Det finns inget fel svar på denna fråga. Ha kännedom om vilken typ av jobb du ansöker om. Om du syftar till ett stort företag bör din tonvikt vara på bottenlinjen. Om du ansöker om ideell, bör du lägga större vikt vid sociala konsekvenser. Om du ansöker om en nystart eller kanske ett modehus, bör du prata om inflytande och media närvaro. Gör svaret personligt för dig.

9. Vad får dig ut ur sängen varje dag?
Vad som är viktigt med ditt svar är vad som är underförstått-arbetsgivare bryr sig inte om du är intresserad utav flugfiske eller målningar, de bryr sig om dina personliga värderingar och engagemang.

Även om du kan svara på denna fråga med en arbetsrelaterad passion, föreslår vi att du väljer en hobby. Exempelvis musik eller något annat som värmer ditt hjärta.

10. Har du några frågor till mig?
De vill att du frågar något specifikt för att se om du har varit uppmärksam och om du kan multitaska. Det finns mycket ny information som kastas på dig i en intervju, och intervjuaren vill se hur bra du har behandlat allt.

Du bör försöka ställa minst tre frågor i slutet av dina intervjuer. Om du enkelt kan Google det, fråga inte det. Vi rekommenderar faktiskt att du förbereder några frågor som är specifika för företaget i förväg och memorera dem. Om ditt huvud spinner i slutet av din intervju, kan du hänvisa till dem. De kommer åtminstone att veta att du gjorde din forskning.

Det gör inte heller ont för att ställa frågor om vad du kan förvänta dig av rollen. Tänk på frågor som: “Vad är den största utmaningen du tror att jag kommer att möta kommer i denna position?” “Varför lämnade den sista personen rollen?” “Vem skulle jag jobba med dagligen, och vad kan en genomsnittlig dag i positionen se ut?”