Widget area "ample_left_sidebar" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
sidebar-1
sidebar-2
sidebar-3
sidebar-4
sidebar-5
widgets_for_shortcodes

Widget area "ample_left_sidebar" not found. Registered widget areas (sidebars) are:
sidebar-1
sidebar-2
sidebar-3
sidebar-4
sidebar-5
widgets_for_shortcodes

Vad gör en lagerarbetare?

En lagerarbetare hanterar varor som kommer genom ett lager. Det kan innebära att man kontrollerar och lagrar varor när de anländer, undertecknar leveransanteckningar, plockar ordrar, packar varor, flyttar varor runt varuhuset med hand eller med hjälp av lyftredskap eller truckar, lagerunderhållning, kontroll av varor och rapportering av eventuella fel , Lastning av varor och säkerställande av lagrade varor i enlighet med lagerrekord.

En lagerlagledare ser till att arbetsscheman följs och uppgifterna är färdiga på ett säkert och i tid. De skulle också utföra administrativa uppgifter, inklusive att säkerställa pappersarbete är korrekt, bearbeta tidskrifter och slutföra produktivitetsrekord. De skulle rapportera till lagerchefen.
Hur ser arbetsmiljön ut för de som som lagerarbetare?
Lagerarbetare arbetar vanligen 37 till 40 timmar i veckan. Skift och helger är vanligt, och deltid, tillfälligt arbete och övertid är ofta tillgängligt.

De flesta moderna lager är stora, lätta och luftiga, men vissa varor måste lagras under speciella förhållanden, vilket kan påverka arbetsmiljön. Lastning och lossning lastbilar kan vara kallt, vått arbete. Arbetet kommer sannolikt att innebära att lyfta, böja, sträcka och bära. I vissa lager kan du behöva bära skyddskläder.

 

Vad krävs det för att bli en lagerarbetare?
Som lagerarbetare bör du

Vara fysiskt lämplig
Vara en bra lagarbetare
Ha förmåga att arbeta snabbt och effektivt
Kunna fylla i pappersarbete och räkna produkterna på lagret
Ha grundläggande datorkunskaper
Kunna följa hälso- och säkerhetsbestämmelserna
Vara ärlig och pålitlig.


Som lagerlagledare bör du dessutom:
Kunna motivera andra människor
Har problemlösningsförmåga
Kunna producera rapporter och register
Kunna arbeta på eget initiativ.

Det finns lagerarbetar anställda över hela Sverige. Arbetsgivare inkluderar stormarknader, postorderföretag, distributionsföretag, tillverkare, myndigheter och hälsovård till exempel.