15 Snabba tips för att få arbete snabbt | Danky.se

Det finns några saker som inte tar mycket tid att göra som kan hjälpa dig att bli anställd snabbare.

En person som jag pratade med nyligen visste inte att du borde skicka ett tackmeddelande efter en intervju. En annan var inte medveten om att han inte behövde inkludera alla sina många års erfarenheter på sitt CV.

 

Några av sakerna på listan är små saker som gör skillnad.  Här är 15 saker du borde veta om jobbjakt som hjälper dig att hitta ett nytt jobb snabbt.

Se igenom listan för att se om det finns något du kan gör och försöka.

15 Snabba tips som hjälper dig att få anställning snabbt

1. Du kan spara tidssökning genom att använda de avancerade sökalternativ på jobbsidor. Alla de stora hemsidorna för att söka arbete (som Indeed.com, arbetsförmedlingen.se, CareerBuilder.se och Monster.com) har ett avancerat sökalternativ där du kan söka efter nyckelord, plats, en radie av en plats, jobbtitel, företag, typ Av jobb, datum upplagd och andra alternativ.

 

 

2. Att ansöka varje jobb du hittar är inte alltid en bra idé. Fokusera din sökning på jobb som du är kvalificerad för. Du får då en bättre chans att bli vald för en intervju. Att skicka ut slumpmässiga CV och omslag är bara att bli slöseri med tid. Innan du börjar jobba på jakt, ta dig tid att bestämma vilken typ av jobb du vill söka.

Ännu bättre, skriv en lista på företag du vill arbeta för och gör ditt bästa för att bli uppmärksammad utav de.

 

3. Sluta inte ansöka jobb medan du väntar på att höra tillbaka från en arbetsgivare. De flesta arbetssökande avvisas av över 15 arbetsgivare innan de får ett jobb. Lär dig av dina misstag och fortsätt att söka tills du får rätt erbjudande. I värsta fallet kommer du att jonglera flera jobb erbjudanden.

 

 

4. Början utav ditt CV och ditt personliga brev behöver vara utmärkt. Du har bara några sekunder på att imponera den personalasnvarige tillräckligt för att välja dig för en intervju. Jag vet personalansvariga som skärmar varje ansökan personligen och de berättar för mig att om du inte visar vad du kan göra för företaget i första stycket i ditt brev, kommer du inte att bli inkallad för en intervju.

5. Du bör också skriva om ditt CV för varje jobb du söker, det är inte bara ditt personliga brev som ska skrivas om för det jobb du söker. Ditt CV bör redigeras och tweakas så ditt CV passar in på det jobbet du söker så mycket som möjligt.

6. Du behöver inte inkludera all din erfarenhet på ditt CV. Någon delade ett CV med mig som hade över 40 års arbetslivserfarenhet. Tyvärr kommer det inte att imponera på någon. Det daterar honom, och det är för mycket information och för mycket erfarenhet för de flesta arbetsöppningar.

 

7. Du kan inkludera mer än heltidsanställningar på ditt CV. Om du har varit arbetslös, vill du inte att ditt CV ska se ut som om du inte har gjort någonting sedan du var avskedad. Det finns andra saker förutom din anställningshistoria kan du använda för att stärka ditt CV. Du kan ta med välgörenhet, hobys och andra projekt du har gjort medans du var arbetslös.

8. Klä dig som en chef eller en framgångsrik person i ditt yrke. Utseende kanske inte borde spela så stor roll men det gör det. De första minuterna av en intervju är när du får göra det kritiska första intrycket. Var säker på att du klär dig lämpligt för den typ av jobb och företag du har ansökt.

9. Var dig själv. Personalexperter säger att du bör vara dig själv. Repeterade svar, falska leenden och säga vad du tycker intervjun vill höra istället för vad du faktiskt tror ​​vilseleder arbetsgivaren. Arbetsgivare vill veta vem de anställde, och det är den person de förväntar sig att dyka upp på den första arbetsdagen.

 

10. Storytelling under arbetsintervjuen är ett utmärkt sätt att dela med dig av dina erfarenheter och färdigheter. Ett sätt att visa arbetsgivaren vem du egentligen är att berätta en historia. När du ställs frågor under en intervju kan du berätta om dina specifika kunskaper och erfarenheter du har genom att berätta hur du hanterade en viss situation.

 

11. Säg aldrig något dåligt om en tidigare arbetsgivare. Faktum är att ett av de vanligaste intervjufelen är att tala illa om din förra chef eller medarbetare. Det första som intervjunaren kommer att tänka på är vad du kommer att säga om deras företag när du går vidare.

 

12. Skicka ett tackbrev efter din arbetsintervju. Det är viktigt att följa upp efter en arbetsintervju. Det är ett sätt att visa din uppskattning för att bli inkallad på intervju. Det är också ett sätt att upprepa ditt intresse och dela med dig av allt du delade med dig under intervjun.

 

13. Nätverk är en viktig del av framgångsrik jobbjakt. De flesta jobb hittas fortfarande via nätverk, oavsett om det är online eller personligt. Du vet aldrig vem som kan hjälpa dig att hitta ditt nästa jobb om du inte berättar för dina kontakter att du söker jobb.

 

14. Referenser kan göra stor skillnad när det gäller att bli anställd. Referenser är viktiga, och arbetsgivare kontrollerar dem. Få rekommendationer från chefer, medarbetare, kunder och leverantörer. Lagra dem på webbplatser som LinkedIn och dela dem när det är möjligt.

 

15. Det är acceptabelt att ansöka samma jobb mer än en gång. Så du ansökte till ditt drömjobb och du hörde inte något tillbaka från företaget. Då ser du jobbetupplagt igen. En “do over” är bra, men var noga med att du noggrant matchar dina kvalifikationer till jobbkraven i ditt CV och ditt personliga brev.