10 bra skäl till att arbeta på distans | Danky.se

När anställda utför sina uppgifter utanför kontoret är det distans arbete. Vissa distansarbetar som resande säljare och callcenterarbetare och är permanent borta från kontoret. Vissa anställda arbetar endast på distans när kontoret är lite hektiskt.

Det traditionella kontoret är under attack utav avlägsna videosamtal, outsourcing och anställda som arbetar på cafeer. Nyligen hotade Yahoos vd Marissa Mayer att tvinga alla anställda att arbeta på plats. Men vem vill arbeta i det gamla huvudkontoret? “Du vet vad jag vill göra idag? Pendla till kontoret!” Sa ingen. Någonsin.

Och fjärrarbetet ökar. En amerikansk federal regering rapporterade att 47% av sina anställda (det är 1.020.034 personer ca) var hade möjligheten till distansarbete – en stor ökning jämfört med året innan.

Så har det konventionella kontoret dödsförklarats? Är attraktionen att arbeta från soffan med pyjamas bara för stark för att motstå? Förra året genomförde en brittisk industripanel ledd av nationella dagliga The Guardian och konferenssamtalet Powwownow en rundabordsdiskussion för att ta itu med frågan om distans arbete. Bland sina bekymmer: Kan du lita på en telekommutör? Vad ska hända nästa? Här är några av deras slutsatser.

 

1: Distansarbetare är mindre stressade

Daryl Wilkinson, gruppchef för digital utveckling vid Nationwide Building Society, sa att han ville uppmuntra distansarbete för att demonstrera för resten av företaget. “Det stressas mindre när du arbetare på distans än på kontoret – människor känner sig berättigade att arbeta på ett sätt som passar dem och som passar verksamheten.”

2: Fjärrarbetare är väl anslutna

Förekomsten av smartphones och sociala medier betyder att du inte behöver vara bredvid någon för att kommunicera effektivt. Och nya affärstrender som fjärrstyrning, molnbaserad projektledning och videokonferenser ökar effektiviteten hos distansarbetare.

3: Distansarbetare kostar mindre

Att uppmuntra olika arbetssätt gör det möjligt för företag att minska sina hyres- och egendomskostnader, säger Ian Adams, chef för strategisk marknadsutveckling vid outsourcing av företaget Mitie.

4: Frånvaro är bra

Inte vanliga typen av frånvaro – det här är “avlägset från kontoret” frånvaro. “Förmågan att arbeta på distans eliminerar behovet av” presenteeism “- att vara på kontoret så mycket som möjligt”, säger Jonathan Swan, politik och forskare för Working Families, en välgörenhet som specialiserat sig på balans mellan arbete och liv.

5: Den nya smidiga arbetsplatsen skapar nya jobb

Nya sätt att arbeta kräver nya roller i organisationen. “Vi ser ett större samarbete mellan HR, IT, fastighets- och anläggningshantering och jobbtitel som” arbetsplatsdirektör “som gör denna smidiga arbetsplats hända”, sa Adams.

6: Distansarbete ger val

Enligt Robert Gorby, marknadschef för Powwownow, ger fjärrarbete val. “Valet är väldigt viktigt. Det ska inte vara en teknikdriven tvång att arbeta på ett visst sätt.”

 

7: Företagen dra nytta av gladare avlägsna anställda

Prova att klämma in en stressfri lunch tid under en hektisk dag på kontoret. Det är svårare sagt än gjort. Det blir mer effektivt och stressfritt när man arbetar på distans.

8: Distansarbetare är mer engagerade

Nationwide’s Wilkinson sa, “När du tweeterar med människor i ditt team nära midnatt, käns det som människor upplever något annat än bara” jobba “- de är engagerade på ett annat sätt.”

9: Distansplatser är bättre än kontoret

Vi har alla hört talas om hur J.K. Rowling skrev mycket Harry Potter i sin lokala kaffebar. Nu kan kontorsarbetare få lite av den åtgärden. “Flexibelt arbete är inte bara kontoret eller hemmet – det kan finnas någonstans nära hemmet med bättre faciliteter”, säger Celia Donne, global operativ chef för Regus, en kontorsleverantör.

10: Pendling är dåligt för dig

Ännu innan arbetsdagen börjar, är distansarbetare bättre än sina fysiska pendlingskollegor. Enligt den brittiska kontoret för nationell statistik, “pendlare mindre nöjda med livet, lägre nivåer av lycka och högre ångest i genomsnitt än icke-pendlare.” Och mindre pendling betyder ett mindre koldioxidavtryck, vilket gör miljön lyckligare.